De ce e bine sa avem un DOSAR MEDICAL personal ?


Dacă mergeti la MEDIC, indiferent de specializarea lui, pentru consult sau internare, e bine sa aveți un DOSAR care sa cuprinda toate ACTELE dumneavoastră medicale: analize, retete, scrisori medicale, bilete de externare etc. în ordine cronologica.
Dacă îl uitați acasă probabil ca nu o să va amintiți toate inscrisurile și oricum medicul are nevoie de ele ca sa le ataseze la foaia de observație (nu se poate baza doar pe amintirile dumneavoastră).
Același lucru e valabil și pentru medicamente. E bine sa aveți măcar ambalajele lor.

Orice medic care vă consultă, pentru a pune un diagnostic și un tratament corect, trebuie sa țină cont de toate bolile pe care le aveți și de toate medicamentele pe care le luați.

Motivul e următorul: dacă nu se potrivesc medicamentele intre ele sau cu anumite boli pot rezulta reactii grave care va pot pune viata în pericol !

Dacă medicul nu are suficiente informații va cere sa faceți analize, investigatii sau consulturi suplimentare.

De ce sa repetați analizele, investigatiile și eventual consulturile de alta specialitate, care sunt scumpe și consumatoare de timp și energie ? E mult mai simplu sa le pune-ți într-un dosar în ordinea efectuarii lor și sa le prezentati la orice consult ați merge ! E bine sa aveți și fotocopii de rezerva în cazul în care va trebui sa le depuneti !

AVANTAJE:
Pentru PACIENT:
-nu trebuie sa țină minte denumiri de medicamente, diagnostice, investigatii sau analize
-nu trebuie sa riste transmiterea eronata a unor date medicale
-nu trebuie sa repete analize, investigatii, consulturi
-nu trebuie sa facă o noua programare și un nou consult pentru a aduce actele de acasă

AVANTAJE:
Pentru MEDIC:
-nu trebuie să se bazeze pe informațiile posibil greșite ale pacientului
-poate selecta repede din dosar informațiile necesare
-se poate orienta mult mai repede spre un diagnostic prin excluderea altor afectiuni în baza analizelor, investigatiilor și consulturilor anterioare
-evita recomandarea acelorasi medicamente sau analizează eficiența lor împreuna cu pacientului
-poate folosi timpul consultatiei pentru rezolvarea problemelor actuale și nu pe reconstituirea trecutului medical al pacientului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu